Zomer 2010: het weideseizoen

Vanaf de maand mei begon ook weer het weideseizoen. Voor Urban was dat de eerste keer dat hij hele dagen op het grote weiland met alleen ruinen kon staan. De eerste dag was best wel spannend. Hoe reageert hij op zoveel andere paarden. Wij hadden hem dan ook voor de zekerheid maar goed in de beschermers gezet, die later uiteraard allemaal uit zijn gegaan.

Hij heeft het bijzonder naar zijn zin gehad de hele zomer.

Op naar het weiland.

O, ik kan niet wachten.

Eindelijk los!

Jeeeee, rennen maar......

Vrienden maken.

Nog meer vrienden maken.

Eten kan altijd nog.

Oké, grazen is ook lekker!

Een zomer vliegt voorbij, de training gaat gestaag en Urban wordt steeds constanter. Buitenritten maken vindt hij heerlijk! Lindsay en Urban hebben er dan ook veel gemaakt.

In de zomer is meer aandacht gegeven op de hulpengeving tijdens het rijden. Urban wil daar nog weleens boos op reageren en valt daarbij soms terug in zijn oude gedrag. Maar hij begint nu te begrijpen dat we hem geen pijn willen doen of dat de beweging die voortvloeit uit de hulp hem geen pijn zal doen. Ons doel is natuurlijk hem op fluisterhulpen te laten reageren, en dat lukt. Daarnaast had hij problemen met zijn horizontale balans ook daar is hij deze zomer flink in verbeterd. Meer en meer loopt hij op eigen benen met een mooie hoofd-halshouding. Nu is er een bodem gelegd om de verdere basis op te bouwen.

Lindsay en ik hebben veel overleg samen maar trainen eigenlijk zelden gelijktijdig daardoor zijn we op de een of andere manier vergeten om zijn vorderingen van de zomer op beeld vast te leggen. In 2011 moeten we dat echt niet vergeten!