Vervolg nascholing Anatomie van de paardenrug

Het vervolg van de anatomie van de paardenrug vond plaats op 27 november 2014 bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht. De dag bestond uit een introductie over de faculteit Diergeneeskunde en aansluitend een rondleiding bij de universiteitskliniek voor Paarden.

Het middaggedeelte brachten we door op de snijzaal Anatomie van de universiteit onder leiding van hoofddocent dr. C.F. Wolschrijn.

[one_half]Het onderwerp was de paardenrug in al zijn (gezonde) aspecten. De laatste jaren is de klinische belangstelling voor de rug van het paard enorm toegenomen; veel kreupelheden worden nu ook (deels) toegeschreven aan rugproblematiek.

Aan de hand van verschillende preparaten verspreid over diverse tafels konden we een aantal onderwerpen bestuderen, zoals bijvoorbeeld:

  • Nek en rugmusculatuur;
  • Aanhechting van het voorbeen aan de romp;
  • benige opbouw bekken en bovenbeen;
  • specifieke gewrichten van de wervelkolom;
  • enz.[/one_half]

[one_half]Een bijzondere kijk IN het lichaam van het paard en van grote waarde om te zien hoe de systemen samenwerken en wat er gebeurt als deze systemen niet meer goed samenwerken. Als masseur van grote waarde om zo verbanden te kunnen leggen bij een paard met een afwijkend bewegingspatroon.[/one_half]

[one_half_last]nascholing anatomie rug[/one_half_last]

 

 

 

 

[one_third]nascholing groep Utrecht[/one_third][one_third]Preparaat pony[/one_third][one_third_last]Studie UU[/one_third_last]