Vanaf maart 2014 ook sportmassage voor paarden!

Basisrijkunst heeft zich ook gespecialiseerd in sportmassage voor paarden. Inmiddels is de intensieve opleiding door middel van 3 examens met succes afgesloten. Hierdoor is het mogelijk om een compleet pakket aan te bieden voor u en uw paard.

Naast de training van een paard is massage één van de therapieën die zorgt dat een paard zijn prestaties zonder moeite kan uitvoeren. Voor een atleet is een optimaal werkend lichaam het belangrijkste gereedschap.

06012014511-for-web-normal

De combinatie van (sport)massage en training vullen elkaar heel mooi aan. De klassieke dressuur beschikt over oefeningen die helaas niet veel meer worden gebruikt omdat ze niet in een wedstrijdproef worden gevraagd, maar ze zijn uiterst waardevol bij de training van een paard. Een soort fysiotherapie tijdens het rijden. De massage bereidt spieren en gewrichten voor op de beweging en de training gaat daar mee door. Uiteindelijk wordt de massage een onderdeel van de training en wordt het een echte sportmassage.

Maar ook paarden die door welke omstandigheid dan ook op rust moeten staan, hebben baat bij een massage. Doordat tijdens de rust de beweging beperkt is, worden gewrichten stram en spieren stijf. Massage tijdens deze periode (uiteraard na goedkeuring van een dierenarts) helpt de gewrichten soepel te houden en de spieren in een goede conditie. Daarbij is het een fijne afwisseling voor het paard en zal zich niet alleen lichamelijk maar ook mentaal beter voelen.

Meer info is hier te vinden.