Urban

[two_third]Urban is een KWPN ruin van 8 jaar en is totaal onverwachts op ons pad gekomen.

Soms gaan de dingen zoals ze gaan en lijkt het wel of sommige gebeurtenissen op de juiste tijd en op het juiste moment bij je aankloppen. Zo ook Urban.

Via via kwam mijn dochter Lindsay in contact met de eigenaresse van Urban. Zij was op zoek naar iemand die Urban wilde trainen. Urban, een paard met de looks en afstamming die een succesvolle carrière in de dressuursport beloofden. Helaas liep het iets anders dan verwacht.[/two_third]

[one_third_last]590957298_5_Ng4r.jpg-for-web-normal[/one_third_last]

Urban heeft tot zijn vierde in de opfok gestaan en is ook op zijn vierde pas gecastreerd. De eigenaresse heeft hem zelf zadelmak gemaakt en ingereden. Niets overhaast, er werd overal de tijd voor genomen. De eigenaresse had nog meer paarden op stal staan en men besloot om Urban bij een professional onder te brengen die hem verder zou trainen. Helaas is het daar misgegaan. Urban is een getalenteerd paard maar heel sensibel en blijkt niet tegen druk te kunnen. De druk van wedstrijden en het onder druk wedstrijdgericht trainen, leverde voor Urban zoveel stress op dat hij mentaal en lichaamelijk blokkeerde en zijn spieren totaal verzuurden. Toen de eigenaresse daar achterkwam heeft zij hem direct weer naar huis gehaald. “Urban kon alleen nog maar de handstand” vertelde zij ons. Wat er allemaal precies is gebeurd, is niet bekend maar, hij had het vertrouwen in de mensen verloren. Met heel veel liefde, geduld, onderzoeken door dierenartsen, ostheopaten e.d. heeft zij het uiteindelijk voor elkaar gekregen dat Urban weer plezier kreeg in zijn werk. Tijdens een training op een andere locatie, is het toch weer misgegaan. Urban kreeg een terugval en men was weer terug bij af. Weer is hij door de medische molen gehaald, maar daar kwam niets uit. Lichamelijk was er eigenlijk niets aan de hand. Geestelijk kan hij de druk niet verwerken en dat komt lichamelijk tot uiting.

Uiteindelijk heeft de eigenaresse besloten dat het niet eerlijk is tegenover Urban om hem nog langer voor de wedstrijdsport te trainen. Een leven slijten in een weiland, is niets voor Urban (dat hebben wij inmiddels aan den lijve ondervonden, als hij vindt dat hij lang genoeg in een weiland heeft gestaan, springt hij gewoon over het hek en kuiert rustig over het erf).

Training volgens de principes van de academische rijkunst en onze gedachtengang sprak haar wel aan. Hoewel het in eerste instantie om alleen training ging, besloot de eigenaresse dat zij wilde voorkomen dat Urban ooit nog in de dressuursport terecht kwam. Omdat mijn dochter inmiddels zwaar was gevallen voor zijn charmes is besloten dat mijn dochter definitief Urban zou overnemen. Dan kan het zomaar zijn dat wij plotseling een paard rijker zijn. Urban is enorm welkom. Regelmatig zullen wij via de BR Horselog zijn vorderingen laten zien.

[full_width]

[/full_width]