Revalidatie “SI” problemen

[one_half]Revalidatie betekent “herstel na ongeschiktheid” of “opnieuw leren bewegen
En dat is precies wat deze combinatie aan het doen is.

Het herstel na ongeschiktheid is goed gevorderd. Na de doorverwijzing naar de kliniek is er een diagnose gesteld en heeft er een behandeling plaatsgevonden. Daarna de nabehandeling van de DA/chiropractor + bijbehorende oefeningen.

Inmiddels zijn we aangekomen bij “opnieuw leren bewegen” en dat geldt voor zowel paard én ruiter. De ruiter moet leren om “interactief” te rijden. Het constant monitoren van belastbaarheid, stabiliteit en balans en die direct herstellen als dat mis gaat, de juiste hulpen op het juiste moment. Maar ook eigen balans en (teugel)hulpenvoering moet geoptimaliseerd worden en dan nog de juiste effectieve oefeningen in de training meenemen. Echt geen makkelijke opgave!

Het paard moet ook zijn bewegingspatroon veranderen. De afwijking in zijn bekken is behandeld maar heeft nog wel invloed op zijn beweging.
En dat moet in goede banen geleid worden. Er mogen zeker geen nieuwe compensaties ontstaan.
Samen doen ze super hun best, en de resultaten zijn er naar. We zijn er nog niet, maar we maken progressie. De regelmatige checks van de DA/chiropractor bevestigen dat.
Heel trots op deze combinatie![/one_half][one_half_last]

[/one_half_last]