[one_half]Een 16 jarige ruin die regelmatig stram en onregelmatig is, is gediagnosticeerd met kissing spines en in de kliniek behandeld door middel van Mesotherapie.

Om de behandeling tot zijn recht te laten komen, is direct met de training begonnen in de vorm van mobiliseren van de rug en het paard weer in balans brengen. Dit pakt goed uit voor dit paard en doordat er gewerkt wordt aan een meer natuurlijk bewegingspatroon, heeft dat ook zijn uitwerking op het mentale aspect van dit paard. Hij is actiever, niet alleen is zijn beweging verbeterd maar ook zijn houding is verbeterd. Het lijkt net of hij een paar jaar van  zich af heeft geschut.

 

 

onderstaande info is gekopieerd van de website Paardenkliniek De Raaphorst uit Wassenaar

Mesotherapie is een behandelmethode waarvan het doel is om de pijnlijkheid van de rug af te laten nemen. Dit wordt gedaan door net onder de huid vloeistoffen in te spuiten die een effect hebben op de zenuwen en dus op de pijngeleiding. Door de pijnlijkheid te verminderen kunnen we door middel van fysiotherapie of manuele therapie beter de oorzaak van de pijnlijkheid behandelen.

De werking van mesotherapie

De inspuiting wordt gedaan met een rijtje van zeer dunne naalden. De ingespoten medicatie kan verschillen naar gelang het probleem. De vloeistof wordt ingespoten in de middelste laag van de huid, in het mesoderm. Dit heeft een effect op het mesoderm en op de zenuwgeleiding. Het zorgt er namelijk voor dat pijnprikkels vanuit de onderliggende spieren minder goed geleidt worden naar het ruggenmerg. Daardoor kunnen we de pijnperceptie van het paard verminderen en de oorzaak beter behandelen.

Mesotherapie bij rugpijn paard

Door de pijnlijkheid van de rug te onderbreken op deze manier, kunnen we pijnlijkheden vanuit de rug of verkrampte spieren behandelen. Ofwel kan de pijnlijkheid tijdelijk weggenomen worden zodat  aanvullende behandeling het probleem op kan lossen, bijvoorbeeld fysiotherapie.[/one_half][one_half_last]

Mei 2020 en al vele stapjes verder

Er kan er weer gereden worden! hierbij heeft het voorbereidende grondwerk een grote rol gespeeld en deze oefeningen gaan we nu ook onder het zadel uitvoeren, te beginnen met de horizontale balans.

[/one_half_last]