Ik heb mijn laserset uitgebreid met de RevitaVet Backpad!

Hij stond al even op mijn lijstje, maar eindelijk heb ik hem dan. Helemaal uit Amerika is hij nu binnen.

Naast de PollCap en de TendonSaver heb ik nu ook de BackPad die door zijn afmeting ideaal is om de rug van het paard voor- of na te behandelen of in te zetten bij andere ongemakken. De RevitaVet producten vallen onder de Low Level Laser Therapie producten en deze BackPad heeft voldoende vermogen namelijk

60 infrared (880 nm – 100 mw peak pwr.) SLDs per array

52 visible red (640 nm – 5 mw peak pwr.) LEDs per array.

De BackPad werkt met een controller waarmee verschillende behandelprotocollen kunnen worden ingesteld. Bijvoorbeeld bij:

* preventieve ondersteuning

* (chronische/zenuw) pijn
* myofasciale triggerpoints
* huidbeschadigingen / (slechte) wondgenezing
* ontstekingen
* spierpijn
* bloeduitstortingen

* banden / peesblessures

De PollCap en de TendonSaver hebben hun werking in mijn praktijk al bewezen. De BackPad stond nog op mijn lijstje en ben heel blij dat ik deze nu heb kunnen toevoegen! Ik heb nu een mooie set met lasers die ik gericht kan inzetten voor verschillende doeleinden.

En zeker in combinatie met de diverse massagetechnieken, de SanaKey, de Kinesiotape en natuurlijk training, is er een breed ondersteuningspakket beschikbaar.

𝐇𝐨𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭 𝐋𝐚𝐬𝐞𝐫𝐭𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞?

Low Level Laser Therapie (ook wel Low Intensity Laser Therapie) stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen. Cellen in het lichaam absorberen de secuur gerichte lichtbundels en converteren ze in biochemische energie dat herstel en genezing bespoedigt. Om precies te zijn: Het laserlicht stimuleert de energieproducerende delen van de cel, de mitochondria geheten, om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen. De ‘batterij’ van de cellen krijgt als het ware een kick om weer normaal te functioneren.
𝑳𝑳𝑳𝑻 𝒎𝒂𝒈 𝒏𝒐𝒐𝒊𝒕 𝒆𝒆𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒗𝒂𝒏𝒈𝒊𝒏𝒈 𝒛𝒊𝒋𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒅𝒊𝒆𝒓𝒆𝒏𝒂𝒓𝒕𝒔𝒄𝒐𝒏𝒔𝒖𝒍𝒕. 𝑰𝒏𝒅𝒊𝒆𝒏 𝒏𝒐𝒅𝒊𝒈 𝒐𝒇 𝒃𝒊𝒋 𝒕𝒘𝒊𝒋𝒇𝒆𝒍 𝒛𝒂𝒍 𝒊𝒌 𝒂𝒍𝒕𝒊𝒋𝒅 𝒆𝒆𝒓𝒔𝒕 𝒅𝒐𝒐𝒓𝒗𝒆𝒓𝒘𝒊𝒋𝒛𝒆𝒏 𝒏𝒂𝒂𝒓 𝒆𝒆𝒏 𝑫𝑨.