Hier worden peesblessures genezen en wonden geheeld

 

[one_half]Al jaren ben ik in het bezit van een class 3B Low Level Laser ook wel “Cold laser” genoemd, waarmee ik op kleine schaal peesblessures en wonden heb behandeld.

Ooit als noodzaak voor mijn eigen paard aangeschaft, na eerst een laser gehuurd te hebben om een grote wond bij mijn paard te behandelen (voor wie het leuk vindt, lees deze pagina).

Door de tijd ontstond steeds meer vraag naar ondersteuning bij bijvoorbeeld:
*  geïrriteerde of kapotte mondhoeken
*  open wonden, gehechte wonden
*  diverse soorten peesblessures

Sinds kort heb ik mijn collectie aangevuld met de RevitaVet Tendon saver. Deze heeft de vorm van een bandage en bevat 60 pulserende 650nm infrarood LEDs.

Deze 3 rood en infrarood lasertherapie toepassingen, zijn bijzonder effectief bij blessures aan het onderbeen van het paard. Laser heeft een ontstekingsremmende werking en door biostimulatie van de Laser wordt het herstellend vermogen van de cellen gestimuleerd en verloopt de genezing sneller.
Hiermee kan ik mijn diensten verder uitbreiden met ondersteuning van herstel van peesblessures en genezing van wonden van klein tot groot.

Inmiddels heb ik verschillende paarden kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij peesblessures waarvan een scan is gemaakt en waarvoor een periode van rust en stappen is geadviseerd. Tijdens deze periode heb ik de blessure regelmatig met de class 3B laser en de TendonSaver behandeld en bij de eerste controle scan, mocht al weer begonnen worden met opbouwen van de belasting.

Ook bij een paard met een blessure aan het checkligament, de steunband van de diepe buigpees, op de echo was een grote zwarte plek te zien, dat duidt op gescheurde vezels met veel (ontstekings)vocht. Advies was rust en minimaal 3 maanden stappen, dan een controle en de kans was aanwezig dat nogmaals een periode van 3 maanden nodig zou kunnen zijn voordat het ligament voldoende hersteld zou zijn.

Omdat de acute fase al voorbij was, zijn we meteen na de diagnose met de laser behandeling begonnen, en in de tweede maand ook in combinatie met de TendonSaver. De verdikking die duidelijk te zien was, werd minder en de eigenaresse was na 2 maanden zo benieuwd in hoeverre het herstel vorderde dat ze na twee maanden al voor een controle scan ging.

Het herstel was zodanig goed, dat na 2 maanden de belastbaarheid weer opgebouwd mocht worden. Een super mooi resultaat!!

De blessures bij de aanhechting van de tussenpees zie ik ook wel regelmatig voorbij komen. Ook bij een paard met een milde blessure mocht na een periode van 3 weken weer de belastbaarheid gaan opbouwen.

Laserbehandeling bij verwondingen

Recent nog een paard met een lelijke wond aan het achterbeen behandeld met de Class 3B Laser voor de diepere werking, genezing van binnenuit en de 1 diode red laser voor de wondrandjes. De eerste foto was de genezing al een eind op weg door middel van het gebruik van honingzalf. Vanaf dat moment is de laser ingezet, de tweede foto ziet het weefsel er veel rustiger uit (rondom de wond zijn restanten van de zalf), het wondoedeem rondom de wond is verdwenen, het wondbed is mooi rood geworden, en de huid gaat zich mooi sluiten. Op die 5e dag voor de tweede maal gelaserd. Weer 5 dagen later is het genezingsproces in volle gang, de huid sluit zich heel mooi. Nog maar een heel klein stukje te gaan, in totaal maar 1,5 week verder (zie laatste foto).

Wij staan niet altijd stil bij de pijn die het paard heeft ervaren bij het ontstaan van de verwonding of blessure. Omdat de laser snel ontstekingen, oedeem en pijn vermindert, kan het paard mentaal ook de pijn loslaten. Paarden laten zich graag behandelen, de laser maakt geen geluid of trillingen en wordt ook niet warm. De paarden gaan lekker op rust staan en staan dan uitgebreid te gapen.

Laser service

Omdat laser behandelingen bestaan uit meerdere behandelingen beginnend met een paar keer per week tot 1 a 2 keer per week, kan ik de laser service alleen in mijn werkgebied aanbieden en dat is Zoetermeer en de directe omgeving.

De kosten zijn voor iedere blessure anders, ben je geïnteresseerd, mail gerust dan geef ik een prijsopgave voor het hele traject.

 

[/one_half][one_half_last]

Vetrolaser

Class 3B infrared laser

Acupunctuurlaser

650nm/5mW (Red) cold laser

TendonSaver

TendonSaver pulserend zichtbare 650nm LED (60)

TendonSaver

laser

Bij aanvang lasertherapie

laser

de 3e dag na 1e behandeling

laser

de 5e dag na 1e behandeling, hierna 2e keer gelaserd

laser

5 dagen na de 2e laser behandeling. in totaal 1,5 week verder

[/one_half_last]