Juni 2011: fijn betrouwbaar paard

De dressuurmatige training begon in 2009 met als hoofddoel dat Marja en Eagle meer vertrouwen in elkaar kregen. Hij had toen nog wel eens het idee om zelf te bepalen wat hij wilde gaan doen en waar hij dat wilde doen. Intussen zijn de rollen omgedraaid en bepaalt Marja waar en wat er gedaan wordt.

Bij de dressuurmatige training ligt nu vooral de nadruk om Eagle fit en gezond te houden om samen veel buitenritten te maken, een gezellig weekje op pad naar de veluwe te gaan of samen een eindje te fietsen, kortom heel veel leuke dingen doen in lengte der jaren. Eagle verkeert in een zeer goede gezondheid, heeft nog nooit een blessure gehad en is een fijn betrouwbaar paard geworden.

Op dit moment zijn we bezig om het ‘wijken voor de kuit‘ aan te leren. Wijken is een hele fijne soepelmakende oefening en maakt het paard gehoorzaam aan de hulpen. Eagle pakt het goed op. In het begin was er soms nog ondersteuning vanaf de grond nodig, inmiddels gaat hij de hulpen begrijpen en kan hij de oefening al in een redelijke takt uitvoeren.

[full_width]

Wijken over de hoefslag
Wijken over de hoefslag
wijken over de hoefslag
[/full_width]

Zo zien de beelden er in beweging uit.

Hieronder is een niet zo’n hele scherpe foto maar het laat wel zien hoe de houding en zit van Marja verbetert. Schouder, heup en hak zijn op één lijn. Knie en tenen zijn op één lijn. Bovenarm hangt mooi los en recht naar beneden, onderarm in één lijn met teugels naar het bit. Handen correct geplaatst en zijn het spiegelbeeld van elkaar.

marja les stap-for-web-large