Lesimpressies van Karen en Oriënt

Karen en Oriënt leerde ik kennen terwijl ik nog de opleiding tot instructeur rechtrichten volgde bij Marijke de Jong in 2007/2008. Zij en een stalgenootje hadden al les in rechtrichten van Marloes Eertink. Marloes vroeg mij om de lessen van haar over te nemen omdat de afstand voor haar te groot was en dat die afstand het geven van regelmatig les in de weg stond. Zij vond dat zo jammer omdat Karen en haar stalgenootje al zo op de goede weg zaten. Uiteraard was ik bereid de lessen van haar over te nemen.

De kennismaking was positief en intussen hebben we al samen heel wat uurtjes doorgebracht.

Oriënt is een 14-jarige KWPN merrie. En ze is een echte merrie! Geeft heel duidelijk aan wat ze wel en wat ze niet wil en heeft een heel sterk karakter. Daarbij heeft ze een paar lichamelijke ongemakjes die met name met koud weer naar boven komen. Toen ik Karen en Oriënt net leerde kennen was het vertrouwen op het gebied van het rijden eigenlijk helemaal weg tussen hen. Eind 2007 had Karen al een jaar niet meer gereden. Haar doel was weer lekker te kunnen rijden en ooit weer een buitenritje te maken. En dat is ze gelukt! Het is ze zeker niet aan komen waaien. Het doorzettingsvermogen van Karen is heel groot. Ondanks een aantal dipjes in de gezondheid van Oriënt lukte het Karen steeds weer de training op te pakken en vooruitgang te boeken.

Vooral op het gebied van het rijden is het letterlijk stapje voor stapje gegaan. Wat begon met grondwerk naar één voorzichtig rondje onder het zadel aan de longe naar een heerlijke bosrit.

Oriënt is een ruwe diamant. Op dit moment zijn we  haar aan het polijsten en meer en meer laat ze haar schittering zien.