Bewust werken naar vertrouwen en balans

Altijd leuk om vanaf het begin bij de opleiding van een jong paard betrokken te zijn.
Flor xli, Spaanse merrie 6 jaar, bijna 2 jaar in Nederland, door verkoper zadelmak gemaakt. Sinds juli 2019 vorig jaar in bezit van eigenaresse.
Eigenaresse hoef ik niets meer te leren, zij beheerst allerlei soorten grondwerk en als ruiter ook begaafd. Ik ben er eigenlijk alleen voor de controle ?
De 2 hadden al snel een fijne vertrouwensband en samen hebben we bekeken wat haar fysieke aandachtspunten zijn. Het is fijn om daar al in het begin rekening mee te houden. Door middel van grondwerk geleidelijk gewerkt aan balans en voldoende kracht om onder het zadel ook verder beleerd te worden. Tussendoor heb ik de fysieke aandachtspunten ook behandeld.
In februari was de belastbaarheid zodanig dat er gestart kon worden met rijden. Stapje voor stapje verder ontwikkelen. Flor verblikt of verbloosd niet van langsrijdende treinen, tractoren of een zwarte zwaan die in de bak woont, maar is best een pittig dametje en we moeten zeker waakzaam zijn dat ze niet teveel in haar eigen houding blijft. Hoewel ze niet snel afgeleid is, is de spanningsboog nog kort. Balans vinden op alle fronten en overal de tijd voor nemen. Flor haar beweging is heel ruim en ze wil graag bewegen, belangrijk is dat ze niet overvraagd wordt, dat is al snel verleidelijk bij wat ze aanbiedt. 
Super leuk om bij de ontwikkeling van deze combinatie betrokken te zijn.
meer foto’s hier te zien 
Flor xli PRE
Flor xli PRE