Anja Beran komt ook in 2016 weer naar Nederland

[one_half]Het is het comité van Anja Beran Clinic Nederland weer gelukt om een clinic te organiseren met Anja Beran uit Duitsland.

Op 2 en 3 april komt Anja Beran weer naar manege Noot in Callantsoog. Anja is druk bezet met het opleiden van paarden en mensen en reist niet vaak. Zij ontvangt vanuit de hele wereld verzoeken om haar visie van de klassieke dressuur te onderrichten. Daardoor is dit een unieke kans om van dichtbij te bekijken en te beluisteren wat correcte dressuur voor een paard kan betekenen.

Met haar lessen wil Anja laten zien hoe een paard met behulp van de correcte dressuur een gezond rijpaard wordt en blijft, goed bespierd en lichamelijk en psychisch in balans. Van de inventarisatie van de zwakke punten en asymmetrieën, via gerichte oefeningen om de lichamelijke gesteldheid te verbeteren, tot aan elegantie, esthetiek, harmonie en lichtheid: Anja Beran behandelt alles wat de dressuur voor het paard kan betekenen. Ook besteedt zij veel aandacht aan de houding en zit van de ruiter. Hoe beter je zit, hoe beter je jouw paard aan de lichtste hulpen krijgt. Anja geeft hierover uitgebreide uitleg. Dit alles gebeurt in het Engels en/of Duits en in volledige rust en harmonie.

Haar inzichten bieden voor elk ras oplossingen waar het om ontspanning, losgelatenheid, rechtgerichtheid, lichtheid en balans gaat. De oefeningen bestaan uit veel buigingsarbeid en zijgangen op maat gemaakt voor de combinatie. Geïnspireerd door de Frans klassieke en Iberische dressuur worden oefeningen en combinaties van oefeningen voorgeschoteld die net iets anders zijn dan wat wij in Nederland gewend zijn.

Ik kijk er weer naar uit!

Wil je meer informatie over de clinic, stuur een e–mail naar anjaberanclinicNL@gmail.com of neem een kijkje op de facebookpagina [/one_half]

[one_half_last]

groepsfoto met ruiters clinic 2015

groepsfoto met ruiters clinic 2015

Übetreten van links naar rechts

Deelname 2015 met James Bont

Clinic 2014

Clinic 2014

[/one_half_last]