Onder aan deze pagina vind je een hele kleine greep uit alle foto’s die ik heb gemaakt en gekregen en samen vormen zij deze fototerugblik van 2018 waarin ik heb gemasseerd, getapet, getraind, verzorgd en lesgegeven.

Deze compilatie geeft denk ik wel een beetje weer waar ik mee bezig ben geweest.
Vanuit balans een gedegen basis ontwikkelen, ondersteund door verschillende therapieën zoals massage, taping, acupressuur, fascia release.

Maar 2018 werd onverwacht ook het jaar dat ik afscheid heb moeten nemen van mijn lieve Dueña. Zij was de reden dat ik ruim tien jaar geleden dit alles ben begonnen om haar te ondersteunen. Ik mis haar heel erg maar door haar kan ik nu heel veel andere paarden ondersteunen en dat geeft veel voldoening. Daarom mag zij nog een keer bovenaan de pagina staan. Zonder haar stond ik zeker niet waar ik nu sta. Mijn voornemen is dan ook dat ik daar voorlopig nog even mee door ga en dat doe ik met heel veel plezier! Nu nog het gemis een plekje geven. Dat is nog niet zo makkelijk.

Dag 2018, ik zal je niet snel vergeten, je hebt me van alles gebracht, ook waar ik niet om had gevraagd.  Gelukkig ook veel moois op gebied van opleidingen en het effect ervan in de praktijk.

Hallo 2019! 2019 heeft een paar verrassingen waarvan ik er nu één aan het uittesten ben. De Revitavet Pollcap. Een op lichttherapie werkend “petje” dat ontspannend en helend werkt op alle structuren in de nek van het paard. De nek, in het Engels “poll” genoemd is een gebied waarin veel spanning kan ontstaan en het is ook een heel kwetsbaar gebied. De komende maanden hoop ik erachter te komen of het een waardevolle aanschaf is geweest waar de paarden ook echt mee geholpen worden of dat ik een kat in de zak gekocht heb.  Check regelmatig deze site of mijn facebook pagina over de bevindingen van de “pollcap”

 

Ik dank iedereen voor het vertrouwen in 2018 en ik hoop iedereen in 2019 weer terug te zien. En vooral Veel Plezier in 2019!!