Op 14 december 2019 ben ik dit jaar nog 1 keer bij De Bascule voor een Treatment & Trainingsdag.

Er is nog ruimte voor 1 deelnemer!

Wat houdt een T&T-dag in?

De T&T-dag houdt in dat er vooraf de training het paard een korte behandeling krijgt met de SanaKey.
Naar aanleiding van het vooraf gevoerde gesprek en de palpatie, wordt het aandachtsgebied behandeld en tijdens de training gaan we kijken hoe de ruiter van invloed is op het aandachtsgebied, en werken we naar een oplossing.

Kom je voor de eerste keer, dan zal de behandeling iets langer duren dan de training. Vervolgens ga je thuis aan de slag met je huiswerk, en de volgende keer zal de behandeling een steeds kleiner onderdeel van de training worden. De Training wordt de Treatment.

Heb je het gevoel dat je paard niet helemaal lekker beweegt, of is er geen vooruitgang meer in je training, kom dan de 14e naar De Bascule en kijken we samen waar de oplossing ligt.

*****                         *****                             *****                         *****                              *****

Hieronder een opname van een SanaKey behandeling van de onderhals van een paard. Veel paarden hebben spierspanning in de onderhals, c.q. CTO of thoracale sling.

De hypertonie van de onderhals is vaak het gevolg van het rijden met een te korte strakke hals, slofteugels, geen goed ruggebruik, onvoldoende stabiliteit en onbalans.

Met de “thoracale sling”-spieren worden de schoudergordelspieren, ook wel pectorale draagband bedoeld. Deze spieren zijn nodig om een goede schoftlift te ontwikkelen. Zijn deze spieren eenzijdig of strak ontwikkeld, dan kan het paard geen balans vinden en kunnen de achterbenen niet voldoende onder het zwaartepunt gezet worden. Bergopwaarts bewegen, kun je vergeten, het paard blijft te veel op de voorhand.

Wanneer er sprake is van (pijnlijke) hypertonie van de onderhals, gebruik ik na een korte manuele massage de Sanakey om triggerpoints (spierknopen) te behandelen. De twitches die je ziet in het filmpje zijn de “local twitch responses”. Na deze samentrekking van de spier ontspannen de spiervezels van de triggerpoint waardoor de doorbloeding verbetert, en afvalstoffen weer worden afgevoerd. De spier kan weer op lengte komen, de pijn vermindert en het bewegingspatroon kan zich normaliseren. Dit effect gaat heel mooi naar de spieren van de pectorale draagband en fasciale structuren in het lichaam.

In combinatie met specifieke oefeningen maken we de spieren langzaam sterker en als het paard verder in balans komt kan de schoft gelift worden en de achterbenen goed naar het zwaartepunt worden gezet. Zo kan draagkracht, impuls en bergopwaarts verder ontwikkeld worden.

Super fijne behandeling met veel effect!